tiistai 5. huhtikuuta 2016

Isot lapset ja iso ikävä

Isot lapset.
 Niiden kengät lojuvat eteisessä, ne skeittaavat, pelaavat fudista, katsovat leffoja, pelaavat pleikkaria, harrastavat, nukkuvat viikonloppuisin melkein koko päivän, ovat pitkiä ja hoikkia, niidne huoneessa on astioita, tulevat myöhään kotiin, syövät hyvin, laittavat äidille viestejä. Ne ovat rakkaita.

Meillä on nyt tilanne, että isoista lapsista vanhin on jo muuttanut pois ja toiseksi vanhin tekee lähtöä, kotiin jää vain kolme lasta ja olo on tyhjä, haikea ja itkuinen. En osaa päästä tästä olosta pois. Näen unia isoista lapsista pieninä pellavapäinä. Haluaisin kaikki ne vuodet takaisin ja sydän on palasina juuri nyt tajutessani miten nopeasti vuodet menevät. Kyllähän mä tiedän, että ne menevät nopeasti ja onhan siitä kaikki aina sanoneet, mutta kukaan ei ole kertonut MITEN nopeasti ne menevätkään! Kukaan ei ole varoittanut miten tyhjä olo jää, kun lapset muuttavat pois!

Reagoin voimakkaasti, kyllä. Olen ollut koko aikuisikäni äiti, en osaa olla muuta, enkä halua olla muuta, se on tärkein tehtäväni. Halusin talon täyteen lapsia ja sain, mutta nyt ne lähtee pois ja mä en ollut yhtään varautunut miten pahalta se tuntuu, en tajunnut, että se voi itkettää näin.

Tiedän, että ne pärjäävät, osaavat hoitaa asiansa. Esikoinen kertoi viikonloppuna tehneensä ruokaa, hyvää ruokaa ja olin ylpeä hänestä. En ole koskaan opettanut lapsia, en koskaan ole opettanut heitä tekemään ruokaa, en kertonut paljonko vettä pitää laittaa kattilaan, paljonko ripauttaa suolaa.
En ole opettanut lapsia käymään pöntöllä, en pesemään pyykkiä. Ne ovat oppineet, yhdessä elämällä. Enemmän mua on opetettu, enemmän mä olen oppinut...mutten sittenkään vielä ole oppinut päästämään irti.

Lapset ovat meillä vain lainassa, sanottiin mulle eilen. Joo, tiedän, mutta eikö sitä laina-aikaa vois pidentää?




maanantai 4. huhtikuuta 2016

Tukholmassa

Koska meillä on viimeaikoina kaikki lomat menneet sairastellessa niin päätimme jatkaa pääsiäislomaa muutamalla päivällä menemällä kevättä vastaan Tukholmaan.

Hyttinä meillä oli Commodore mikä on super helppo ja kiva lasten kanssa.  Meitä oli tällä kertaa vanhemien lisäksi, pienimmät ja yksi teini ja mahduimme loistavasti! Commodoreen kuuluu aamupalat ja jo se on hieno plussa, sekä Loungeen saa mennä istuskelemaan ja nauttimaan mehua, kahvia, teetä, kaakaota, viinereitä, pullaa, macaronseja, pieniä kakkusia, wrappeja...saa myös ottaa hyttiin. Iltapala siis syötiin molempiin suuntiin Loungessa.  Commodoreen kuuluu myös oma yksityinen sauna jonka voi halutessaan varata tunniksi ja meitä onnisti ja saimme saunan molempiin suuntiin. Saunassa on upea näköala merelle, mikäs siinä istuessa :)

Vanha kaupunki on paikka jossa voisin kävellä tunti tolkulla, kaikki ihanat pikku putiikit. Ostinkin kotiin uuden Peppimukin (niitä kun ei Suomesta enää tunnu saavan) ja kaksi pientä Dalahästia joita keräilen.
Päivä oli aurinkoinen, mutta välillä ripsahti muutama sadepisara.
 Näimme Michael Jacksonin :D Kävimme Adidas kaupassa ja kävelimme vaan.

Laivalla meitä odotti Buffet ja ah miten ihanaa olikaan syödä katsellen ikkunasta merta! Ikkunapaikka on lapsille ihan must, no joo, aikuisillekin.

Me olemme kyllä huonoja valvomaan ja laivallakin simahdimme jo klo 22, eli ei mitään  yökerhoja meille.

Kuvat ovat näköjään sikinsokin eikä aika järjestyksessä ja pahoittelen, etten nyt niitä laita oikeaan järjestykseen. Pikainen Tukholma fiilistely ja nyt täytyy rientää :)

Ihanaa kevätpäivää!