sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kun haaveet toteutuvat

Vuosia haaveilin asuinalueemme juhlista, juhlista joissa olisi kaikille jotain, ei vain vanhemmalle väelle, kuten täällä aiemmin on ollut, tanssia ja selkeästi vanhemmalle väelle suunnattua musiikkia.
Alueellamme asuu paljon nuoria ja tämä paikka on heille tärkeä ja rakas, viikonloppuisin useimmiten pysytään kotikulmilla. Siksi haaveilin voivani tarjota ennenkaikkea nuorille ja lapsille jotain.
Asumme kivenheiton päässä Helsingin keskustassa, Paciuksenkadun ja Mannerheimintien välissä on oma kylä, meillä on luontoa, vettä, talot kuin karkit, ilosia ihmisiä jotka tuntevat toisensa vuosien takaa.

Olen haaveillut, olen miettinyt miksei meillä ole omaa kyläjuhlaa tyyliin Kumpulan kyläjuhlat/Kallio blockparty, koska asuinalueemme on niin ainutlaatuinen.
Vuosia haaveilin ja mietin itsekseni, kunnes noin vuosi sitten kirjoitin haaveestani alueemme facebook-ryhmään. Ilokseni sain innostuneita kommentteja, pyörät alkoivat pyörimään lujaa vauhtia ja viime lauantaina meillä oli oma Pikkis juhlii-tapahtuma! Täysin vapaaehtoisvoimin toteutettu, muutaman ihmisen voimin, saimme joukkoomme innostuneita vapaaehtoisia toteuttamaan juhlan kanssamme.
Olo oli käsittämätön, katselin upeaa asuinaluettamme, täynnä ihmisiä, kirpputoria, ruokamyyntiä, lasten ohjelmaa, alueen yrityksiä esittäytymässä, tanssiesityksiä, pomppulinnaa, musiikkia, nuoria istuskelemassa nurtsilla, aurinko paistoi.

Helppoa tämän toteuttaminen ei ollut, oli monta vaativaa hommaa, mutta niistä selvittiin, kaikki tekivät osansa ja tulos oli hyvä ja olo kiitollinen :)
Monta viikkoa unet olivat katkonaiset, olo jännittinyt. Lauantai-iltana kävin nukkumaan rauhallisin ja onnellisin, huojentunein mielin. Kaikki onnistui, kaikilla tuntui olevan hauskaa, kaikki olivat sulassa sovussa :)

Nyt kun todella tiedät haaveiden voivan toteutua, en koskaan lakkaa haaveilemasta ja tekemästä töitä haaveiden toteutumisen eteen! Ensi vuonna uudestaan :)
3 kommenttia:

  1. Hieno juttu!! Tässä se nähdään, ettei tarvita, kuin yksi "puuhanainen", joka laittaa pyörät pyörimään ja saa porukan mukaansa. ...ja sääkin suosi teitä...:)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanaa, että löytyy aktiivisia ihmisiä, tuollaiset tapahtumat ovat ihan parhaita <3

    VastaaPoista