keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Herkku ruoka ala mamma

Äitini on tehnyt muutaman kerran minulle pähkinäpalloja ja niistä onkin tullut ihan lempiruokani.
Pähkinäpallot ovat raakaruokaa raw food, eli niitä ei kuumenneta, jotta ruuan ravintoaineet ja hienot värit säilyisivät.

Tässä on lisäksi ihan tavallista salaattia, kurkulla ja tomaatilla, lisäksi avokadoa ja tzatzikia.
Niin hyvää ja täyttävää ja terveellistäkin :)



Suosittelen kokeilemaan! Tässä ohje:

PÄHKINÄPALLOT
500g pähkinäsekoitusta
(parapähkinöitä, saksanpähkinöitä jne.)
1 valkosipulin kynsi kuorittuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 sipuli pilkottuna
1 rkl hunajaa (luomu)
3/4 dl vettä
1/2 rkl currya
1 ruukku tuoretta korianteria
1/4 tl suolaa

Sekoita pähkinät, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, sipuli, hunaja, curry, korianteri sekä suola tahnaksi sekoittimessa.
Muotoile pieniä palloja. Aseta ne pellille, jossa on leivinpaperi ja paista uunissa 40 asteessa 2-5 tuntia palleroiden koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti