maanantai 20. marraskuuta 2017

Rastat, locksit

Toivottiin postausta rastoista, joten tässä tulee.

Miehelläni on erittäin luonnonkiharat hiukset, korkkiruuvit ja aiemmin moni luuli, että hänellä on permanetti :D No ei ollut ja ne kommentit alkoivat ehkä hintsusti nyppimään miestäni, koska aika harva mies nyt permiksen ottaa, kun ei olla enää kasarilla, kasarihevin aikaan.
Muistan miten hiuksia oli joka paikassa ja itseäni alkoi ärsyttämään se. Ehdotin, että tehtäiskö sulle rastat. No ei! Oli ensimmäinen reaktio. Asia jäi siihen jonksikin aikaa, kunnes hän alkoi itse miettimään asiaa ja ajatus alkoikin olla loistava.
Hän kävi kampaajalla, joka oli erikoistunut rastoihin ja muihin erikoisiin kampauksiin, kyselemässä mitä maksaisi, jos he tekisivät rastat. Summa olisi ollut huima ja lisäksi sanoivat, ettei rastoja voi tehdä ilman kemikaaleja. Hmm, aloimme miettimään, että miten asia hoidetaan Jamaicalla, tuskin siellä kauheasti kemikaaleilla läträtään.
Tutkimme asiaa ja luimme eri keskustelupalstoja. Lopulta hänen ystävänsä tuli meille takuttamaan hiusta ja se mitä jäi takuttamatta jäi mun hommaksi. Aikaa meni useita tunteja!

Aluksi ne olivat ihan ohuet ja lirut, lyhyet, koska hiushan lyhenee aikalailla, kun sen takuttaa.
Normaalisti hiukset katkeilevat ja putoavat, jäävät harjaan, mutta kun on rastat niin se hius ei pääse sieltä pois, siksi suurimmalla osalla joilla on ollut pitkään rastat on niin pitkät.
Miehelläni on ollut nyt kahdekasan-yhdeksän vuotta ja pisimmät ovat yli takapuolen.

Alkuun niitä piti "hoitaa", pyöritellä käsien välissä ja toisinaan hän laittoi vahaa niihin, jotta pysyisivät. Nyt ne ovat wash and go tyyliä, eli kerran viikossa pesu palasaippualla, kunnon kuivatus ettei pääse haisemaan ja näin homehtumaan sisältä ja siinä se on.

En tiedä onko kovin monella länsimaalaisella rastapäällä mitään ihmeempää ideologiaa takana, en usko. Eli ei mitään rastafari Haile Selassie meininkiä.
Jamaikalla asia on tietysti ihan eri ja siellä monelle kuuluu elämäntapaan kannabiksen poltto, puhtaan ruuan lisäksi.

Puhdasta ruokaa meilläkin kyllä syödään ja mahdollisimman luomua ja kuunnellaan toisinaan Bob Marleyta, joka on aina vaan niin hyvä, mutta nämä asiat nyt eivät liity rastahiuksiin taas mitenkään :)

 Ikävä puoli rastoissa on se, että muutamaan kertaan on tultu kysymään onko pilveä myydä. Ikävää miten leimataan ulkonäön suhteen.

Töissä ne ovat kiinni ja kotona ruokaa laittaessa myös, mutta niin olisivat muutenkin pitkät hiukset :)


Kuvat ovat aika suttuiset, pahoittelen niistä. Kaivoin vanhoja kuvia läppäriltä. Mutta hyvin huomaa miten lyhyet alussa olivat, kun nyt todella pisimmät yli takapuolen.

Näin vaimon näkökulmasta ne ovat mielestäni aika ihanat nykyään pitkinä ja paksuina <3
6 kommenttia:

 1. No on ne ihanat!
  Olen aina sanonut, että kun jään eläkkeelle kasvatan pitkät hiukset ja laitatan rastat. Olen aina niistä tykännyt.:)

  VastaaPoista
 2. Upeat rastat! Olette muuten upea pari.
  Työkuvioistasi olisi mielenkiintoista lukea, et ole tainnut paljonkaan duuniasioistasi kirjoitella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niissä ei kovinkaan ole kirjoittamista, olen myyjänä 0-tuntilaisena :D

   Poista
 3. Kiitos ihanasta postauksesta! On ne vaan niin hienot ja komea mies :)

  VastaaPoista