keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Sss, hitaasti ja hissukseen.

Itsensä hiljentäminen on arvokasta ja elintärkeää.
 Hektinen elämänrytmi vie niin helposti mennessään ja "mukakiire" jää päälle.
Kuinka usein Helsingin keskustassa (tai missä keskustassa tahansa) näkee verkkaiseen tahtiin kipsuttelevia ihmisiä, ihmisiä jotka katselevat ympärilleen, hymyilevät rauhassa kävellessään? Aika harvoin. Enemmän näkee, kun paahdetaan eteenpäin kovassa kiireessä, tuupitaan toisia pois oman kiireen tieltä, ei ole aikaa hymyillä, ei kävellä rauhassa lompsien.

Itse olen tietoisesti pyrkinyt kävelemään r a u h a l l i s e s t i, miettimään kivoja, hymyn huulille tuovia asioita kävellessäni. Olen pyrkinyt siihen, ettei ole kiire, lähden mielummin ajoissa kuin viime tingassa. Sekin on niin tuttua ja se miten kiire jää päälle, miten hengitys muuttuu erilaiseksi kiireen keskellä, se kun tuntuu ettei ehdi katsoa ja kokea hetkeä.

Kiire jää myös puhetapaan, kiireiset ihmiset puhuvat nopeasti ja kovaa.
Nautin kuunnellessani ihmistä, joka puhuu rauhallisesti ja hiljaa (ei tietenkään liian hiljaa ettei kuule). Tuntuu, että kuuntelen enemmän sellaista ihmistä, kuulen enemmän, paremmin mitä hänellä on sanottavana.

Hiljentäminen ei kuitenkaan pidä tarkoittaa apaattisuutta ja tekemättömyyttä. Se on oikeastaan olotila jonka itselleen asettaa ja siinä on hyvä olla.

Tähän samaan syssyyn kuulisin mielelläni mistä haluaisitte, että kirjoittaisin, millaisia kuvia haluaisitte nähdä? :)
Rauhallista viikkoa <3


6 kommenttia:

 1. OLin eilen kampaajalla ja siellä juuri tästäkin aiheesta puhuimme. Puhuimme, myös siitä , miten nykyisin kaikilla tuntuu olevan pinna keireällä. Liikenteessä näkee sellaista raivoa, että ja kaupassa, jos joku ei satu kärryineen pääsemään kovaa vauhtia ohitse jo katsotaan kiukkuisesti ja mumistaan, jopa kirosanoja.

  Haluan juuri tällaistä blogia lukea, katsella kuvia ihanasta kodistanne...no, jos jonkun toiveen esitän, niin vähän useammin...kiitos..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, pinna kireällä ja ärhennellään vaikka kaikilla olisi kivempi toisin.

   Ja kiitos palautteesta, lupaan postata useammin :D

   Poista
 2. ...lisään vielä, että on mukava lukea elämästänne...:)

  VastaaPoista
 3. Olisi ihana saada nähdä kuvia miehesi hiuksista ja saloista, jotka saavat ne näyttämään ja pysymään niin hyviltä. Rakastan rastoja yli kaiken ja olisi kiva tietää niistä vähän enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ottaa kuvia niistä ja kertoa enemmän :)

   Poista