lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pinkki, vaaleanpunainen

Pinkki ja vaaleanpunainen olivat mulle pitkään värejä joita salaa rakastin. Omistin vaaleanpunaiset Conssit kyllä, mutta siihen se jäikin. Ihastelin salaa, kenellekään kertomatta.

Kun tytär syntyi sallin itseni päästää pinkin ja vaaleanpunaisen itsessäni irti, kaiken sen värin mitä olin aina salaa kaivannut.
Nyt en tiedä parempaa väriä. Se on lempeä, rauhoittaa, se on tyttömäinen, leikkisä, upea, raikas, kutsuva.
Ja nyt meillä on kotona vaaleanpunaista! Pikku hiljaa olen tuonut sitä lisää ja lisää, pieninä ripauksina aluksi, kunnes ostin kasan vaaleanpunaista maalia.
Jos meillä olisi perheessä enemmän kuin vain me kaksi tyttöä niin meillä olisi takuulla paljon enemmän vaaleanpunaista! Mutta täytyy ajatella talon miesväkeäkin, jotka eivät vaaleanpunaisesta ja pinkistä pidä sitten ollenkaan, mies onneksi on oppinut sitä sietämään :D  Haaveilen pikkuvessan katon vaaleanpunaiseksi maalaamisesta :)

Vaaleanpunainen on rakkautta, pyyteetöntä rakkautta, lämpöä, rauhoittaa hermojärjestelmää, luo lempeyttä. Se on myötätuntoinen ja hyvätahtoinen väri.
Se kuvastaa yleismaailmallista rakkautta, uskoa kauneuteen ja hyvyyteen, se on täynnä toivoa ja iloista odotusta.
Ei ole sattumaa, että Steiner koululuokissa on paljon vaaleanpunaisia seiniä.

Pinkki ja vaaleanpunainen ovat tyttäreni ja omasta mielestäni vaan jotain niin ihanaa, siitä tulee hyvä mieli :)
Pinkki kynttilä keittiössä


Pinkki lasipurkinkansi


Pinkki leivänpaahdin, leikkuualusta, pippurimylly


Tyttären vaaleanpunainen seinä


DIY pinkki-vaaleanpunainen lääkekaappi


Koulun luokan vaaleanpunainen seinä


Pinkit Iphone kuoret


Pinkit Vansini

12 kommenttia:

 1. Tykkään kanssa!!! Kun odotin esikoistani v.-96, minulla oli voimakas vaaleanpunainen kausi, josta taisin saada yliannostuksen. Melkein inhosin vuosikausia vaaleanpunaista, kunnes muutamia vuosia sitten se hiipi takaisin vaatteisiini ja sisustukseen.
  Tuo lääkekaappi on muuten ihana, joudun ehkä kopioimaan ideasi, jos sopii. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkään pinkistä, mutta lähinnä kaikessa pienessä käyttötavarassa. Lompakko, meikkipussi, peili, kynttilälyhty, kauha ja sen sellaista. Koska meillä on täydellinen ukkovalta, en voi työntää pinkkiä kovin isosti mihinkään. Punaista on jo niin paljon, että siitä tulee välillä kommenttia. Vaatteissa pinkki ei kyllä uppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas niin, ettei punainen uppoa vaatteissa ollenkaan :)

   Poista
 3. Vaaleanpunainen on yksi rauhoittavimmista väreistä.Itse en vaaleanpunaiseen pukeudu, mutta lattioihin,seiniin ja kattoihin se sopii meillä oivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pukeudun mustaan, aina vaan :D
   Nyt se vaaleanpunainen vessankatto houkuttelee vaan enemmän :)

   Poista
 4. Mikä ihana tuo pöllö tuossa leivinpaahdin kuvassa on?

  Minullekin "maistuu" tällä hetkellä pinkki hyvin, pääasiassa ehkä tummemmissa sävyissä (fuksia, vadelma...) mutta kyllä tuo hento vaalenapunainenkin käy. Ja etenkin fuksiaa voin hyvin laittaa päällekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö on säästölipas Tigerista :) Siitä on kyllä aikaa, kun sen ostin, etten tiedä onko niitä enää.

   Fuksia ja vadelmakin ovat ihania!

   Poista
 5. Olen jotenkin aina kammoksunut pinkkiä. Kun sain tyttövauvan vannoin että jokaisen vaaleanpunaisen vaatteen poltan roviolla. Mutta mitä ihmettä tapahtui mun keittiölle, vaaleanpunaise verhot, pöytäliinä, kahvinkeitin, rikkaimuri.. vaaleabpunaisessa mekossaan tyttö syö vaaleanpunaisella lusikalla vaaleanpunaista viilistä. Ennen täysin kromin väriset hellan yläpuolella roikkuvat astiat ja mikättimet ovat saaneet muutaman vaaleanpunaisen kaverin. Ja mitä ihmettä! Mun tukkaki on nyt pinkki! (Ja juon juuri kahvia mymmeli mukista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, sama juttu! Kun saatiin tietää, että odotan tytärtä niin sanoin, ettei kukaan saa ostaa mitään vaaleanpunaista :D Ja varmaan sueraavana päivänä värjäsin sideharsot vaaleanpunaisiksi, sitten ostin purkin vaaleanpunaista maalia ja aloin sutimaan :) Niin sitä muuttuu :)

   Poista