perjantai 10. helmikuuta 2017

Siivosin, vaikkei ehkä siltä näytä.

Meillä on aina perjantaisin siivouspäivä. Silloin joko vaihdan kaikki lakanat tai vien tuulettumaan, imuroin ja tuuletan sohvan peitot ja tyynyt, pyyhin lattiat, pölyt ja imuroin, pesen vessan ja kylppärin. Vähän perusteellisemmin kaikki kuin joka päiväisessä siivouksessa, sillä kyllä, meillä siivoillaan jopa päivä vähän. Inhoan, jos keittiö ja vessa ovat sottaisia, jos astioita on joka paikassa, murusia tai hiekkaa lattialla. Ja koska joka päivä tekee jotain vähän niin ei se viikkosiivous ole mikään niin iso urakka.
Siivoojana olen muutenkin sellainen, että tavaroita ja leluja saa olla ja luonnolisesti lapsiperheessä onkin, mutta puhdasta pitää olla. Olenkin aina lapsille nauraen sanonut, että meillä on aina lattiat niin puhtaat, että lattialle pudonneen omenan voi huoletta syödä :D
Eli ehkä meillä ei jonkun mittapuun mukaan näytä siistiltä, kun tavaraa on ja kaikki vähän hyrskyn myrskyn, mutta takaan, että puhdasta on! :D
Teinin huoneeseen en uskaltanut mennä kuvaamaan ja sitä nyt en niin siivoakaan kuin muita huoneita. Se saa olla kuten hän itse sen haluaa olevan.

Siivousaineita en pahemmin käytä. Meillä on tiskiaineena Ekoverin tiskiaine ja laimennan sitä lattioiden pesuun ja sillä samalla Ekoverin tiskiaineella pesen vessatkin, ikkunat myös sitten, kun ne pitää pestä. Pölyt pyyhin pelkällä bamburätillä käyttämättä mitään pesuainetta.

Kesäsiivouksessa pesen sitten kaikki verhot ja kaivan räsymatot esille ja kuuraan ne mattolaiturilla ennen kun pääsevät lattioille.
Sohvalla meillä on peitot, koska meillä saa syödä sohvalla ja peitot on helpompi pestä tai ravistaa tarvittaessa. Toisaalta valkoinen sohvakin on lapsiperheessä aika helppo, kaiken voi irrottaa ja pestä ja pahimman lian yllättäessä heittää kloritea perään sinne koneeseen.

Miten te siivoatte ja kuinka usein?
Aijai, mulla onkin vielä makkarin päiväpeitto, se itse kutomani, tuulettumassa.

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, että sotkuista voi olla, mutta likaista EI!
    Kerran viikossa on siivouspäivä, mutta kyllä sitä tulee siivottua vikollakin. Keittiössäkin on mukava vetäistä päivittäin imurilla. OStin muutama vuosi toiseksi imuriksi sellisen varsi-imurin ja nyt tuntuu, että ilman en tulisili toimeenkaan. Sillä on näitä viikottaisia imurointeja helppo tehdä, leivänmurut ja takan edustan...viikkosiivouksessa käytän tavallista imuria.

    VastaaPoista
  2. Ei uskoisi. Ei se omena kauas ole puusta pudonnut. Teininä inhosit kun mulla oli siivousvimma pesin, tuulettelin ja imuroin löhes päivittäin. Iän mukana näkökyvyn heikentyessä ei enää onneksi enää nöe kaikkia pöly- ja likaläikkiä, joten pääsee helpommalla ainakin kunnes laittaa lasit nenälle.

    VastaaPoista