tiistai 7. maaliskuuta 2017

Lintuja ja avokadoa

Tällä viikolla (ja viikonloppuna) ollaan kiipeilty lumikinoksissa ajatellen, että ehkä nää on ne vikat kunnon kinokset ja sitten kevät alkaa.
 Ja alkaahan se, koska tänä aamuna olkkarin ikkunasta katsoessamme näimme harakankantavan nokassaan risuja pesäänsä, pesään mikä on uskollisesti ollut vuosia samassa puussa. Puun vastapäätä olevalle katolle taas on vuosia lokkipariskunta tehnyt pesänsä ja olemme saaneet seurata perheonnea, miten lokkiäiti joka ilta klo 23 aikoihin kiljahtelee poikasensa pesään nukkumaan ja pienet harmaat pallerot kipittävät hassuilla jaloillaan kiltisti pesään. Draamalta ja surulta emme valitettavasti ole välttyneet, on ollut kesiä, kun pariskunta ei ole poikasia onnistunut saamaan, on myös ollut kesä, jolloin yksi kolmesta poikasesta meni liian lähelle katon reunaa ja putosi. En koskaan unohda sitä ääntä, niitä ääniä, ääni mikä tuli, kun poikanen lävähti maahan, ääni minkä lokkiäiti päästi syöksyessään perään, ääni mitä lokkiäiti piti ollessaan siivet levällään kuolleen poikasensa suojana :( Onneksi lapset jo nukkuivat tuolloin, itse olin parvekkeellaja itkin, tunsin lokkiäidin tuskan rinnassani painavan möykkynä.
Toivon kovasti onnea tuolle lokkipariskunnalle.

Lokit ja harakat myös aika ajoin ottavat yhteen, harakoiden yrittäessä lokkien pesään varastelemaan.
On hauska seurata hurjaa takaa-ajoa, kun yleensä lokki-isä ajaa harakat tiehensä ja jahtaa ne riittävän kauas.

Se linnuista ja draamasta.

Avokado, olen niin hullaantunut siihen, mutta miten vaikea onkaan löytää täydellisiä avokadoja. Lidlissä on parhaat, mutta siinäkin pussissa on aina yksi huono ja kun sellaista vahingossa maistaa, meinaa se haihduttaa avokadorakkauden, melkein.
Toinen suuri herkkuni juuri nyt avokadon ja siitä tehdyn guacamolen lisäksi on hummus, joka Eemelin ja Freijan mielestä haisee hieltä :D Okei!

Ollaan myös lainattu kirjastosta kasa lautapelejä ja pelattu iltapalaa syödessä. Aika leppoisaa.

Mitä te olette puuhailleet? :)


4 kommenttia:

 1. Me ollaan juhlittu 25 vuotis synttäreitä, lapsen nimen saantia ja kihlajaisia. Kaikki tämä tapahtui sunnuntaina 5.3. ja samalle perheelle..:) Meidän nuorelle perheelle♥♥
  Laitoimme tänä vuonna linnunpöntön patiopihallemme ja heti seuraavana päivänä oli jo talitintti tutkimassa olisiko hyvä paikka perheen perustamiseen ja näytti kelpaavan, sillä nyt sinne kannetaan jo rakennustarpeita..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä ollut touhua, kivaa sellaista :)

   Lumesta huolimatta linnut ovat jo kovasti kevät mielellä.

   Poista
 2. Ihana pwrhe, osaatte elää hetkessä ja nähdä kiireisen kaupungin sykkeessä pienetkin elämän aiheet juten lähiseudun linnut.
  Minäkin olen ihastunut avocadoihin, lusään ne usein hedelmäsmoothien joukkoon, johon se antaa kermaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä täällä asumisessa onkin niin ihanaa, vaikka vieressä vilistää mannerheimintie niin luonto ja sen ihmeet on silti niin lähellä :)

   Poista