lauantai 5. elokuuta 2017

Kultainen kesäloma

Kesäloma lähenee loppuaan ja se aiheuttaa joka vuosi haikeutta.
 Arjen kolkutellessa ovella ei tekisi mieli avata ollenkaan, olisi ihanaa vaan jatkaa joutilaana oloa, herätä kun herää, syödä kun huvittaa, istua meren äärellä ja tehdä vaan kivoja juttuja, tulla sisällä väsyneenä, vähän likaisena ja hikisenä.
Olisi kiva jatkaa vapaana olemista, lapsilla hiukset harjaamatta, vähän takkuisina, suut jäätelöstä vähän tahmeina.

Meidän kesäloma oli taas yhtä ihana kuin aina kesälomat ovat.
 Uimme aina, kun siihen oli mahdollisuus, vaikka vesi välillä olikin vain +15, kävimme Kotkassa katsomassa isoja laivoja, ihastelimme kaatosateessa aina niin kaunista Porvoota, kävelimme iltamyöhään, muiden jo ollessa kodeissaan iltapuuhissa, Loviisan idylisiä katuja, olimme monta kertaa Suomenlinnassa, lainasimme kirjastoista kirjakasoja joita luimme ahkerasti, olimme me vanhemmat Tuskassa,  istuimme kallioilla, söimme iltapalaa juhannuskokkoa katsellen, tutustuimme suloisiin minihevosiin ja ihastuimme niihin täysillä, söimme paljon jäätelöä ja vesimelonia, teimme raparperimehua ja raparperipiirakkaa paljon, seikkailimme ja nautimme jokaisesta kesän päivästä tarraten niihin kiinni kovasti etteivät ne vain tältä kesältä loppuisi.
Ja nyt ne meinaavat loppua, kun arki alkaa torstaina. Vielä muutama päivä.

Hassua miten joka vuosi kesäloma on se tärkein juttu koko vuodesssa, se mitä eniten odottaa. Kuitenkaan asettamatta sille mitään pakotteita, on vaan huippua olla ja antaa päivien soljua ihanasti ja lempeästi.
Tuntuu, että elän enemmän kesällä, olen enemmän, teen enemmän vaikkakin raukeammin ja hitaammin, kesällä ei ole kiire, kaiken voi tehdä rauhassa, olla iisimmin, huomata enemmän.
Mutta muutama päivä vielä <3

4 kommenttia:

 1. Kyllä kesä on mennyt taas nopsaan ja lapsilla alkaa arkinen aherrus. Miten sitä tuntuukin, että omassa lapsuudessa kesätkin olivat pidempiä...ja lämpimämpiä..:)
  Ihana kuvasarja kesästänne♥

  VastaaPoista
 2. Loman loppu on aina haikeaa, mutta toisaalta, jos ei olisi lapsilla koulua ja aikuisilla töitään, ei lomakaan varmaan tuntuisi niin lomalta��
  Ja pitkän loman jälkeen on ihanaa tarttua taas syksyn haasteisiin. Arkikin on omalla tavallaan ihanaa, kun on mielekäs työ, ja aina väillä oi haaveilla tulevasta kesälomasta.


  VastaaPoista
 3. Opettajana saan nauttia myös yhtä pitkästä kesälomasta kuin lapsenikin, ja se on ihanaa!
  mutta kyllä tämä 2,5 kuukautta on niin pitkä,että oman työn ja lasten koulun alku tuntuu aivan mahtavalta. Lisäksi harrastukset, joita syksy taas tullessaan tuo, nekin ovat kivoja asioita.
  Steinerkoulun opena nautin vuodenkierron eri vaiheista ja rytmistä. Eikä loma tuntuisi lomalta, jos ei olisi työelämää, johon loma-aika tuo kaivattuja taukoja.
  Olisi muuten kamalaa, jos elämä olisi vain haahuilua ja oleilua ympäri vuoden... Ihana arki ja sitä tauottavat lomapätkät!-Milla.

  VastaaPoista
 4. Ompa teillä ollut aivan upea loma🌸🌸

  VastaaPoista