maanantai 6. elokuuta 2012

Tulevan arjen tuoma ahdistus ja reppuasiaa

Koulu ja arki alkaa viikon päästä, ensi maanantaina. Sen myötä  tai oikeastaan jo pelkästä ajatuksesta huomaan pienen ahdistuksen hiipivän sisimpääni. Kesä ja vapaana lintusena olo on ohi, alkaa arki, aikaiset herätykset ja ainaiset viikonlopun odotukset.
 Vuosi vuodelta kesä tuntuu ihanammalta ja syksy ja talvi tylsemmiltä, liian pimeiltä ja synkiltä. Kuraa, kylmää, nuhaa...En millään vielä haluaisi luopua tästä kesästä ja lomailusta!!

Tavallaan ehkä ahdistaa sekin, kun Eemeli aloittaa koulun ja alkaa tavallaan uusi aika lapsuudessa ja elämässä.
Olenkohan nyt ihan hassu!! :D Miettiikö kukaan muu tälläisiä?

Tuleva ekaluokkalainen piirtelee lintuja mallista :)


Vähän toisiin asioihin. Ekaluokkalaisen reppuun.
 Eemelillä ei vielä ole reppua ja tämä on käynyt mielessä ja keltainen on Empun lempiväri.MUTTA, onkohan noi olkahihnat ihan okei? Aika kapoisathan ne ovat ja eivät kai juuri siksi tue paljoakaan, mutta eihän ekalla luokalla repussa paljon tavaraa kannetakaan, ainakaan Steinerissa?

Niin sitä unohtaa, onhan meillä noita ekaluokkalaisia ollut, mutta en vaan muista miten paljon kannettavaa oli :D

Onko teillä kokemusta kyseisestä repusta?

8 kommenttia:

 1. Ihania noi ompelukset tuolla alempana, olivat menneet multa ihan ohi.
  Kyllä useassa blogissa päiväkoti tai koulujen alkuja surkutellaan;) Joten et ole hassu kun muutosta jännität. Muutos on meilläkin pian edessä kun tyttö aloittaa päiväkodissa.
  Tsemppiä vaan uuteen arkeen.

  VastaaPoista
 2. Meillä oli vanhimmalla lapsella koulureppuna tokalla tai kolmannella juuri tuo keltainen Kånken. Niin ihana kuin se onkin, niin en voi suositella. Keltainen väri ensinnäkin on sellainen, että imee kaiken lian (Lapset pitää kuitenkin reppua lattialla/maassa.), eikä se lika lähde millään. Lisäksi nuo hihnat on kyllä aika ohuet, jos joutuu jotain vähänkin painavampaa kantamaan.

  Ja juu, täällä myös tuollaista samanlaista ahdistusta ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oot varmaankin oikeassa sekä värin, että hihnojen suhteen.

   Koitetaan jaksaa tätä pienoista ahdistusta :)

   Poista
 3. Mulla on itsellä ollut aikanaan ja kyllä se mukana kesti muistaakseni pitkään yläasteaikoina. Enemmän kai repun kantamisessa "tärkeää", että kantaa molemmilla olkapäillä eikä roikota toisella puolella... ;) Fjällrävenin hihnat saa kuitenkin hyvin tiukattua.
  Kyllähän elämäntilanteiden muutoksiin tiettyä haikeutta liittyy. Itsellä ja perheellä myös iso muutos kuukauden kuluttua, kun työt alkaa (uudessa työssä) ja lapset aloittavat vuorohoidon. * huokaus *

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli myös aikoinaan, kun ekan luokan aloitin toi Kånken reppu, mutta siitä nyt on aikaa niiiiin paljon etten tosiaan muista millainen reppu oli :D

   Jaksuja ja tsemppiä teillekin :)

   Poista
 4. Steinerkoulun tavaramäärästä ei ole kokemusta, mutta väittäisin, ettei kånken sovellu koulurepuksi.
  Itsellä on kånkenin reppuja käytössä eikä niissä aikuinenkaan kovin painavia tavaroita ilokseen kanna. Olkaimet ovat todella ohuet ja ruttaantuvat käytössä eli todella tuntuvat olkapäissä.

  Muistelisin, että kånkenilla olisi malli, jossa on leveämmät olkaimet. Ei tosin noin somassa värissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se valitettavasti olla niin ettei se koulureppuna ole niitä parhaimpia, harmi! Eteenkin toi keltainen on mun ja Eemelin silmiin mieluisa.

   Ehkä sitten joku Dakinen reppu, ne ainakin ovat kestäviä ja hyvät, leveät olkaimet.

   Poista