lauantai 5. tammikuuta 2013

Turhamaisuutta - ko?

Ystävä oli tällä viikolla kylässä ja tuli puheeksi turhamaisuus. Mietittiin onko turhamaista esim.meikata.
Eräässä fb-ryhmässä myös joskus kysyttiin voiko turhamainen ihminen olla myös henkinen vai onko se henkisyys silloin ihan fuulaa.

Mitä sitten on turhamaisuus? Luulen, että eri ihmiset määrittelevät sen eritavalla. Jonkun mielestä voi olla turhamaista lakata kynsiään, käyttää koruja. MUTTA, entä esim. pesulla käynti, hiusten harjaaminen, miksi niitä ei sitten mielletä turhamaisiksi? Periaatteessahan hiusten harjaaminen on turhamaista, ei niitä hiuksia tervitse harjata. Locksit vaan, kuten miehelläni on :)


Miksi sitten meikkaaminen ja vaikka korut mielletään toisinaan turhamaisiksi ja miksi turhamaisuudella on hieman ikävä kaiku?

Mitä tuumitte? Mikä on turhamaista ja onko se sitten huono juttu?
Korvakoru kokoelmani. Rrrrakastan roikkuvia korviksia!


Osa kynsilakka kokoelmastani


Ihania värejä!


Kynsien lakkaaminen kauniilla väreillä vaan on niin kivaa, ei sen kummempaa :)

6 kommenttia:

 1. Ai vitsit, mä olen mieltänyt turhamaisuuden sellaiseksi, jos kauneus menee hirveästi terveyden edelle. Toi siis sellaista negatiivista. Sitten positiivinen turhamaisuus voi olla joku ylettömän kallis, mutta taivaallisen ihana tuote, jota ei oikeast mitenkään tarvitsisi, eikä siihen olisi ehkä rahaakaan, mutta se on vain pakko saada.

  Aivan ihana värisuora sulla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tossa oli vasta puolet ihanista kynsilakoistani :)
   Vinkkinä: Gina Tricotin kynsilakat ovat hyviä ja kympillä kolme ja väreissä on valinnanvaraa ja vaihtuvuutta kausittain.

   Poista
 2. Turhamaisuus on minulle keskittymistä vääriin ja pinnallisiin asioihin. Läsimaisen ihmisen on helppoa keksiä itserakkaita tekosyitä. Blogistani se ei näy, mutten yleensä lainkaan meikkaa tai muutenkaan laittaudu, vaan turhamainen minäkin olen, koska jaksan nähdä turhaa vaivaa sisustamisen eteen. Turhamaisuutta on monenlaista, mutta oman turhamaisuutensa tunnustaminen ja siitä eroon pyrkiminen on ensimmäinen askel kohti onnellisempaa elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miksi siitä pitäisi pyrkiä eroon?
   Mä olen turhamainen, olen henkinen, olen pohdiskeleva, mutta miksi vain turhamaisuudella on ikävä kaiku?

   Poista
 3. Varmaankin turhamaisuutta pidätään ikävä puolena, koska turhamainen ihminen koittaa yleensä tehdä muihin vaikutuksen, eikä keskity elämässään olennaisiin asioihin. Olennaisia asioita ovat ne, jotka hyödyttävät kokonaisuutta tai meidän henkisen minämme tarpeita. Kukaan ei kuitenkaan kiellä olemasta turhamainen, ja etsimästä onneaan siten. Meillä on kaikilla oma polkumme.
  Turhamaisuudesta eroon pyrkimistä kannatetaan siksi, että sehän ei millään tavalla kehitä meitä ihmisinä, vaan päinvastoin pahimmassa tapauksessa lisää karmaa, ja on siksi kompastuskivenä henkisellä tiellä. Jokainen meistä on kuitenkin oman onnensa seppä, niin mikäpä minä olen sanomaan, miten asiat täällä kuuluu tehdä. Mutta tämä on minun näkökantani, ja olen oppinut, että minun polkuni suurin kivi on ylpeys. Siksi koin tarvetta vastata kysymykseesi, osittain sinulle, ja osittain itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän pointin :)Vaikken olekaan kaikesta samaa mieltä :)

   Esimerkkinä se miksi lakkaan kynsiäni on puhtaasti koska se on kivaa ja värit ovat ihania. Uskon, ettei muita ihmisiä kiinnosta pätkääkään minkä väriset kynnet mulla minäkin päivänä on, eli tässä ei tule ainakaan sitä muihin vaikutuksen tekemistä :)

   Poista