lauantai 21. tammikuuta 2012

Pikkusisko pieni

Tänään oltiin luistelemassa. Ja se oli pienen tytön ihka ensimmäinen kerta ja riemua riitti, vaikka aluksi auraustraktori pelotti  liikaa pikkuista tyttöä, ihan kyyneliin asti. Pystyssä pysyttiin... välillä :D Luistimina kaikilla neljällä isoveljellä olleet harjoitusluistimet.

Kotimatkalla piti kiivetä isossa mäessä, mutta eihän pikkusisko pieni päässyt läheskään ylös asti missä isoveli onnellisena ja autuaana leikki kotkaa. Sisko yritti ja yritti tomerasti, mutta aina humpsahti alas. Pieni.

Olen miettinyt kovasti tyttöjen ja poikien eroja. Toiset sanovat ettei niitä ole tai että ovat ihan aikuisten tekemiä. Itse en ole samaa mieltä, tietenkään, kukaan monen pojan ja yhden tytön äiti ei varmasti ole :)

Meidän tyttö on kuulemma kuin kopio minusta pienenä, niin ulkonäön kuin luonteensakin puolesta.
Se tuntuu ihan hirmuisen kivalta :) Aina kun äitini katsoo tytärtäni ja sanoo ihastellen:"Ihan kuin sinä pienenä!", tunnen valtavan onnen tulvahduksen sisälläni! Minä jatkun! Jatkun toki neljässä pojassanikin, mutta eritavalla.

Kuin meille reilu 3 vuotta sitten syntyi tämä tyttö kesti jonkun aikaa, ennen kuin uskalsin riemuista hänestä. Heti olin valtavan onnellinen ja uskomattomat kiitollinen, mutta se, että uskalsin ääneen riemuita tyttärestä antoi odottaa. Osittain tämä johtui varmaankin siitä, että pieni syntyi keskosena ja kipeänä sellaisena ja koko alku oli hankalaa, epävakaata, yksi päivä hyvin, seuraava huonommin.
Mutta myös siitä, ettei ole luvallista (ei muka oikeasti ole) iloita sydämensä kyllyydestä saadessaan vauvan, joka on tiettyä sukupuolta, sitä toivomaansa.

On riemullista, että meillä on oma tytär, neljä poikaa ja tyttö, miten kiitollinen voinkaan heistä kaikista olla. Mutta tytär on se piste ii:n päälle, se minun puuttuva osani, jota ilman tunsin ennen olevani, se jota tulen ymmärtämään (paremmin kuin poikiani). Rakkani, aarteeni, unelmani jota ilman luulin jääväni.

Mietittekö te ikinä tällaisia...vakavia? :)

Huomenna taas luistelemaan ja äänestämään ja äst, kun en vaan vieläkään oikein tiedä ketä äänestäisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti